måndag 22 juni 2009

Maräng rice crispie tårta

Tweety efterlyste recepet så här kommer det.

Botten

4st äggvitor

3dl socker

3dl rice crispies

Äggcitronkräm

4 äggulor

1 dl socker

1dl vispgrädde

1 msk vetemjöl

125 g smör

1 citron (saft och skal)

1. Vispa äggvitorna och sockret till ett hårt skum, du ska kunna vända upponed på bunken. Tillsätt rice crispies.

2. Bred ut på ett smörat bakplåtspapper i stora långpannan.Grädda ca 80 min i 125 grader, längst nere i ugnen. Låt marängen kallna.

3. Blanda och koka ihop alla ingredienser till citronfyllningen utom smöret och citron, rör om under kokningen! Låt smöret och citronen smälta ned efteråt. Låt svalna!

4. Dela marängen på mitten och bred ut citronkrämen på första halvan, lägg den andra ovanpå och dekorera med tex hallon eller jordgubbar.
Vi la ett tunt lager vispgrädde ovanpå också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar