Här kommer lite bilder på långpannebullar och saffransbröd!
Långpannebulle
70 g jäst
3/4 dl socker
150 g margarin
2 dl mjölk
1 tsk kardemumma
½ tsk salt
2 ägg
10 dl vetemjöl (ca)
Marsankräm på 4 dl mjölk
Fyllning:
100 g margarin
½ dl socker
1 msk sirap
Lös upp jäst och socker tillsammans och smält margarinet + mjölk till 37 grader och blanda sen ihop övriga ingredienser och låt jäsa i 40 min.
Dela degen på hälften. kavla ut ena hälften och lägg i långpannan. Andra halvan kavlas ut och fylls med fyllningen, rullas ihop och skärs i "bullar".
Bred ut marsankrämen på botten i långpannan och lägg över bullarna.
Grädda i 225-250 grader C, långt ner i ca 10-15 min.
Saffranslängd med vit choklad
Recept finns hos ICA!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar