måndag 21 december 2009

Långpannebullar och saffranslängd

Här kommer lite bilder på långpannebullar och saffransbröd!

Långpannebulle

70 g jäst
3/4 dl socker
150 g margarin
2 dl mjölk
1 tsk kardemumma
½ tsk salt
2 ägg
10 dl vetemjöl (ca)

Marsankräm på 4 dl mjölk

Fyllning:
100 g margarin
½ dl socker
1 msk sirap

Lös upp jäst och socker tillsammans och smält margarinet + mjölk till 37 grader och blanda sen ihop övriga ingredienser och låt jäsa i 40 min.
Dela degen på hälften. kavla ut ena hälften och lägg i långpannan. Andra halvan kavlas ut och fylls med fyllningen, rullas ihop och skärs i "bullar".
Bred ut marsankrämen på botten i långpannan och lägg över bullarna.
Grädda i 225-250 grader C, långt ner i ca 10-15 min.

Saffranslängd med vit choklad

Recept finns hos ICA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar